top of page

Merak Ettikleriniz

Diş Beyazlatma(Bleaching) nedir?

Home Bleaching nedir?

Ofis Bleaching nedir?

Beyazlatma güvenli midir yoksa dişlere zarar verir mi?

Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?

Hamile veya yeni doğum yapanlara diş beyazlatma niye tavsiye edilmez?

Işık ile beyazlatma güvenli midir?

Güçlü ışık kaynağıyla birlikte kullanılan beyazlatma jeli nasıl iş görür?

Bleaching (Beyazlatma) işlemi kimlere uygulanabilir?

Bleaching (Beyazlatma) işlemi kimlere uygulanamaz?

Beyazlatma yapılırken ağrı duyar mıyım?

Beyazlatma sonrası hassasiyet olması normal midir?

Beyazlatma uygulama süresi ne kadardır?

Diş Beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Diş Beyazlatması ne kadar süre etkisini korur?

Diş Beyazlatma işlemi ile porselen kuronlarım veya dolgularımda beyazlar mı?

Diş Beyazlatma sonrası kahveden ne kadar uzak kalmalıyım?

Dişler herkeste aynı mı beyazlar?

Dişlerim ne kadar beyazlar?

Beyazlatma işlemini nasıl yapılır?

Beyazlatmadan sonra dikkat edilcek hususlar nelerdir?

İç beyazlatma ve dış beyazlatma ne demektir?

Please reload

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Beyazlatmadan önce, hastanın uygun bir aday olup olmadığını ve hangi tip tedavinin en iyi olduğunu anlamak için bir diş hekiminin kontrolü gereklidir. Var olan herhangi bir boşluk doldurulmalıdır. Eğer hasta evde kendisi uygulayacaksa, bir ağızlık yapılmalıdır. Diş hekimi tedavinin ardından başarıyı değerlendirebilmek ve diş eti (gingiva) rahatsızlığı ya da diş hassaslığı kontrolü için takip kontrolleri isteyebilir. Beyazlatma hastanın kişisel alışkanlıklarına bağlı olarak birden 2-3 yıla kadar sürebilir.

 

Profesyonel beyazlatma kontrollü uygulandığında herhangi ciddi bir probleme yol açmayan güvenli bir işlemdir. Beyazlatma işlemi uygulanan hastaların yüzde 95′inde başarı gözlenmektedir. Beyazlatmanın yan etkileri arasında diş hassasiyeti ve diş etinin irite olması gösterilebilir. Tedavi tamamlandığında bu yan etkiler görülmez.

 

Beyazlatma tipleri ve farklılıkları

 

Dişleri beyazlatmak için pek çok değişik yöntem mevcuttur. Tüm dişler aynı anda beyazlatılabilir ya da dişlerin bir kısmı beyazlatılabilir. Aslında, tek bir diş diğerleri ile aynı renge kavuşmak için seçici beyazlatma denilen bir yöntemle beyazlatılabilir.Beyazlatma içten ya da dıştan gerçekleştirilebilir. Diş beyazlatma sırasında, kimyasallar dişin yüzeyine yerleştirilir. Diş beyazlatma için seçenekler arasında şunlar vardır:

 

Ofis tipi diş beyazlatma (office bleaching)

 

Diş hekimi dişe yüzde 15 ten yüzde 35 e kadar hidrojen peroksitli jel ya da macun uygular. Muayenehanede beyazlatma pahalı olabilir ama en hızlı sonucu sağlar. Bazı durumlarda birden fazla tedavi gerekmesine rağmen çoğunlukla tedavi bir saatte tamamlanır.

 

Ev tipi diş beyazlatma (home bleaching)

 

Hastalar evde beyazlatma uygulayabilmek için biçim verilmiş bir ağızlık kullanırlar. Diş hekimi kalıbı, beyazlatma aracını ve kullanım talimatlarını hazırlar ve süreci düzenli kontrollerle takip eder. Şu anda kullanılan tüm beyazlatma araçlarının yüzde doksanı karbamid peroksit jeldir. Ağızlık rahatça takılabilecek kadar hafif ve takıldığı zaman rahatça konuşup, çalışabilecek kadar ince olmalıdır.

 

Reçetesiz ürünler

 

Pek çok reçetesiz beyazlatıcı ürün de mevcuttur. Reçetesiz ürünler kişiye özgü değildir ve sızma ya da beyazlatıcı aracın yutulması gibi riskler içerir. Bu durum diş etlerini rahatsız eder ve beyazlatıcının etkisini azaltır. Aşırı dozda kullanım dişlere, diş etine ve ağıza zarar verebilir.

 

bottom of page